DA Drogisterij

Drogisterijen van de OVINOM Groep.

DA Drogisterij

DA is een Nederlandse drogisterijketen (franchise) van de Nederlandse Drogisterij Service B.V., onderdeel van Holland Pharma dat weer onderdeel is van de farmaceutische groothandel Mosadex C.V.. De keten werd opgericht in 1942 in Rotterdam door een vijftal samenwerkende drogisterijen. De afkorting stond oorspronkelijk voor Dienende Actie; dat werd in 1947 Drogisten Associatie. In 1969 sloot De Vette zich voor het eerst aan als franchisenemer van DA.

De voornaamste producten in het assortiment zijn op het gebied van verzorging en gezondheid. Naast de reguliere drogisterijen is er ook een aparte tak (DA Luxe) die zich richt op luxe cosmetica. DA de Vette is een vrij ruim opgezette DA Luxe franchise, in samenwerking met Pour Vous.

DA de Vette

Drogisterij Aad de Vette bestaat sinds 1969 en komt voort uit de in 1954 opgerichte drogisterij. Tien jaar later, in 1979 werd dit een franchisenemer van DA.

Binnen de OVINOM Groep is DA de Vette in Vlaardingen een vaste basis met goede omzetten, een gezonde voorraad en gemotiveerd personeel. Sommige personeelsleden werken al meer dan 25 jaar voor de zaak.