de OVINOM Groep

Een kijkje in de keuken van 65 jaar retail.

Over ons

OVINOM exploiteert diverse winkels in het beauty-segment onder een viertal labels. Twee van de vier labels zijn op basis van franchising. Franchising houdt in dat de franchisenemer, onder licentie van een franchisegever, het recht heeft om een filiaal met een bepaalde handelsnaam te exploiteren. In 1979 ontstond voor familie de Vette de eerste franchisepartnerhip met drogisterijketen DA, tot die tijd hadden zij sinds 1954 onder eigen naam de drogisterij geëxploiteerd. Sinds 2016 is OVINOM tevens partner van het Chinese A.S.Watson met het parfumerie-concern Pour Vous.

Inmiddels exploiteert OVINOM naast een DA Drogisterij & een Pour Vous Parfumerieë ook drie instore beautysalon’s van Beauté Paris & een eigen beautycenter, plus een zestal zonnestudio’s onder de eigen merknamen Sunsation en Ritmo Sun. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een stevige groei doorgemaakt en is het aantal filialen sterk toegenomen. Op dit moment telt de onderneming 9 filialen verspreid over ZuidWest Nederland.

Ervaring

In de afgelopen decennia hebben de oprichters van OVINOM een grote kennis opgebouwd van de (verzorgings) retail sector. Daarnaast beschikt de onderneming over zeer veel kennis op het gebied van franchising en marketing. Essentieel in het succesvol exploiteren van onze filialen is de partnerrelatie die OVINOM heeft, behoudt en krijgt met haar merkgevers én de merken die zij vertegenwoordigd, waaronder op dit moment onder meer Rituals, Solgar, Estée Lauder, Sisley Paris, CHANEL, Dior, La Prairie en Australian Gold. De toekomst voor OVINOM ligt in het strategisch uitbreiden naar meer parfumerieën, zonnestudio’s en beautysalon’s.

Pour Vous Hilversum

Onze werknemers

OVINOM heeft ca. 35 werknemers in dienst. Verreweg het merendeel van onze mensen staat direct op de verkoopvloer. Klantgerichtheid, affiniteit met beauty en de wil om te verkopen zijn dan ook een echte vereisten voor OVINOM. De filialen worden direct aangestuurd vanuit de directie met binnen elke vestiging één aanspreekpunt en/of store manager. Het dagelijkse management, administratie en P&O vinden plaats vanuit ons hoofdkantoor in Schiedam.

Bijna al onze vestigingen zijn tevens een door Kennis Centrum Handel erkend leerbedrijf. Het volgen van een stage of werk/leer traject, inclusief gedegen begeleiding, behoort zeker tot de mogelijkheden.

DA de Vette Vlaardingen

Geschiedenis

Drogisterij AAD de Vette is 100% eigendom van de OVINOM Groep en bestaat al 65 jaar. OVINOM Groep is voor 50% eigendom van de familie De Vette, welke ooit zijn begonnen als zelfstandig drogisterij-bedrijf met meerdere vestigingen. Pas 60 jaar na de initiële oprichting volgde overnames binnen het beauty segment. Vandaag de dag richt het bedrijf zich uitsluitend op uiterlijke verzorging, schoonheid & gezondheid. Onderstaand een kort overzicht van onze historie.

 • 1954 Oprichting van de uiteindelijke Drogisterij Aad de Vette
 • 1969 Overname door Aad de Vette
 • 1995 Overname van de onderneming door zoon Ivo de Vette
 • 2015 Start samenwerking huidige eigenaren Ivo de Vette & Ramon Vingerhoed
 • 2015 Partner A.S.Watson (Pour Vous)
 • 2016 Overname D.I.O. / Pour Vous in Landsmeer
 • 2017 Overname MOOI Parfumerie in Hilversum
 • 2017 Overname Parfumerie de Zwaantjes in Zierikzee
 • 2018 Overname 4 zonnestudio’s van de Europese Australian Gold distributeur
 • 2018 Overname Beautycentrum in Etten-Leur
 • 2018 Overname 2 zonnestudio’s van Sunday’s